Снимка: БТА

Край Божурище ще бъде изграден околовръстен път. Той ще започне от булевард "Царица Йоанна", ще премине през индустриалната зона в Божурище и ще се свърже с магистралата за Сърбия, съобщи премиерът Бойко Борисов, който откри на място дистрибуционен център на датска компания.

Борисов посочи, че инвестицията ще е около 50 млн. лева. Околовръстният път ще облекчи трафика в района и ще осигури и на живеещите и работещите в Божурище нормални условия.

"Обещавам да ускорим всички процедури. Веднъж трябва да спасим Божурище, втори път трябва да не отпъждаме инвеститорите", добави премиерът, цитиран от БТА.

Той отбеляза, че в момента се отчита бум на инвестициите в България. Доказателство за това е огромният интерес към индустриалната зона в Божурище.

По думите му има няколко огромни инвеститори, които искат да встъпят в България, но той не можел да им позволи, защото трафикът ще блокира работата и живота в района и преди това трябва да се изгради нужната инфраструктура.

"Асфалтът със сигурност създава милиарди инвестиции и хиляди работни места", изтъкна премиерът.

Министърът на икономиката Емил Караниколов посочи, че датската компания е инвестирала 100 млн. евро за откриването на дистрибуционния център в България. Реализацията на този проект е доказателство, че страната ни предлага привлекателна бизнес среда и дава стимули на чуждестранните инвеститори.

По време на строителството на този център са работили около 500 строители.

Караниколов добави, че в него ще бъдат назначени около 300 служители и ще се обслужват над 200 магазина на фирмата в България, Гърция, Сърбия, Румъния и Босна и Херцеговина.

Министърът обяви, че общо договорените инвестиции до момента в Индустриална зона - Божурище са за 530 млн. лева. Освен това са осигурени 1600 работни места.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase