Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не се страхувам от нищо, знам че в момента има някаква версия, според която се очаква да бъда арестуван на летището, но аз не се крия. Това обяви шефът на "ТАД груп" Иван Тодоров, който е обявен за издирване от властите.

Тодоров поясни, че е в Канада на бизнес пътуване, планирано преди два месеца.

Още по темата
"Аз съм на отдавна планирано посещение и по принцип моята идея е, когато се прибера,във вторник, да отида при органите, които искат някакво съдействие от мен", обясни Тодоров пред Нова тв.

Той отрече да е искал от Кристиян Бойков да източи информация от базата данни на НАП.

"Каква полза бих имал да се източи някаква база данни на НАП и още повече да бъде качена публично", заяви Тодоров и определи тази версия като "простотия".

И да е имало някакви бази, това не значи, че Кристиян ги е хакнал. Такива бази има под път и над път в интернет и всеки може да ги изтегли.

Шефът на ТАД груп обясни, че не знае какво има на компютъра на Кристиян.

"Той си го е инсталирал, криптирал. Ние самите в договорите си пишем, че те нямат право да тестват, хакват, да проникват в чужди системи, ако това не е изрично, писмено подадено към тях. И ако нарушат това дължат глоба от 100 000 лева", обясни шефът на "ТАД груп".

Иван Тодоров обясни, че е дал достъп до своя компютър на разследващите, когато те са посетили офиса на компанията, но те не са пожелали да видят.

"Не съм обвързан с нито една партия. Не са ме търсили, нямам връзки с такива хора", отсече Тодоров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase