Снимка: Bulgaria ON AIR

Може ли ходенето пеша да подобри нашето здраве? Учените все още спорят колко и какви упражнения са нужни на едно дете, за да живее то пълноценно, но са категорични - за да са здрави малчуганите трябва да спортуват поне един час на ден.

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев е категоричен - дори в офисите хората трябва да се движат постоянно, а не да се заседяват на стола. Той препоръча за раздвижване да се направят няколко клякания, подскоци, да се опънат ръцете нагоре.

"На всеки час, поне 15 минути трябва да се движим. Така капацитетът ни на ефективност ще се вдигне с цели 30%. В офиса малко хора въобще стават от стола. Това трябва да се промени", уточни в "България сутрин" Георгиев.

По думите му спортът в България все повече добива популярност, но на работното място движението е малко.

Според физиотерапевта Димитрина Сивкова статистиката сочи доста тревожни резултати, последиците от които ще станат видими след 5 години.

"Ластиците са един доста добър инструмент за раздвижване в офиса. Могат да се носят, където искаме. Използват се за упражнения с ръце, крака и тяло. И спокойно - няма опасност от предозиране", отбеляза Сивкова пред Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase