Общ преглед

"Тук почива Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания - починала на 18.04.2018, след дълго и мъчително боледуване от зловещото бездействие на българското правителство", пише върху "некролог", залепен върху символичен надгробен камък.

Още по темата

Родители на деца с увреждания излязоха на шести национален протест. Най-малко 20 организации от 10 града в страната подкрепиха протеста с настояване за гарантиране на Лична помощ за деца с увреждания.

Протестът започна от Президентството, след което се пренесе пред сградата на Министерския съвет, като е планирано да приключи пред НДК.

Шествието премина под черни балони, като протестиращите пресъздадоха провеждането на погребение, чрез което символично се сбогуват с правата на хората с увреждания.

Междувременно отправят послание към управляващите: "Не уврежданията убиват децата ни, а държавата!".

Протестиращите настояват хората с увреждания и родителите на деца с увреждания да получават финансиране за лична помощ от републиканския бюджет, в размер не по-малък от две минимални работни заплати.

Миналата седмица хора с увреждания също излязоха на национален протест. Те се обявиха срещу дискриминиращите, според тях, промени в модела за медицинската експертиза и ТЕЛК, властта спря промените и започнаха разговори с държавните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар