Снимка: Bulgaria ON AIR

Пожарникарите отново излизат на протест. Те са недоволни от политиката на МВР в сектора, като двете страни продължават да не се разбират за предвидения бюджет и увеличението на заплатите. Протестът е предвиден за тази събота, 14 октомври.

Председателят на синдикат "Огнеборец" Венцислав Станков застана пред камерата на Bulgaria ON AIR, за да посочи трите основни причини, които отново ще изкарат огнеборците на протест.

"Неадекватните политически решения, които се взимат от МВР - закриването на районни служби, недостатъчният проект на бюджет за 2018 г. и не на последно място - увеличаване на доходите на служителите", подчерта той.

"Нашите искания са за 15% увеличение на заплащанията на служителите. Изпитваме изключително големи нужди и потребности от осигуряване на техника и финансов ресурс", категоричен бе Венцислав Станков в "България сутрин".

Той добави, че към момента получават отказ от МВР за допълнителна информация кои ще бъдат закритите районни служби. Засега пожарникарите знаят единствено за тези в Боровец и Пампорово.

По думите на Станков това са доста натоварени пожарни служби и времето за реакция ще се удължи изключително много, ако те бъдат затворени.

Пожарната не реагира само при пожари, а също при природни бедстия, ПТП-та, предупреди пожарникарят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase