Снимка: архив, БулФото

ДПС отново призова да се осъди участието на националистите в управлението на страната. Повод този път движението взе от разрушаването на надгробни плочи в еврейското гробище в София. За инцидента бе съобщено на 15 септември. 

ДПС нарече станалото вандалски акт на омраза, който не е изолиран случай. 

"За пореден път алармираме за липсата на нормалност в държавата. Призоваваме всички национално отговорни партии да преосмислят своето отношение към участието на националисти в управлението на страната и категорично да го осъдят и се разграничат", каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. 

Той беше категоричен, че България не може да изнася такъв деструктивен модел в Европа и в Европейския съюз. 

В същото време лидерът на ДПС посочи като положителен и градивен българския етнически модел. 

"В основата на този модел стои идеята за единна нация от всички граждани на държавата, мир, толерантност, стабилност и сигурност", обясни Карадайъ. 

Той упрекна управляващите, че не са осъдили оскверняването на еврейското гробище и плизова всички партии да излязат с обща позиция срещу вандалския акт. 

"Трябва да помним и знаем как обществото разчита участието на националистите във властта - носители на разединението и омразата, на противопоставянето, на агресията", каза още лидерът на ДПС. 

Той разкритикува и опитите участието на националистите в управлението на страната да се обяснява като нещо нормално и не опасно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase