Снимка: Reuters, архив

Нито една фирма не е проявила желание да изработи и достави шаловете и вратовръзките, които бяха планирани да се поднасят на гостите у нас по време на българското председателство на Съвета на ЕС догодина.

Това става ясно от решение, публикувано на сайта на ресорното министерство, с което се прекратява обявената по-рано обществена поръчка в тази й част.

Още по темата

Вратовръзките за мъжете и шаловете за жените трябваше да се брандират и да служат за промотиране на председателството пред чужденците, които ще се изсипят у нас.

До края на миналата седмица обаче, когато е бил и последният срок, не е била подадена нито една оферта за изработването и доставянето им.

Позицията за шаловете е била запазена за възлагане на специализирано предприятие на хора с увреждания и все още не е ясно дали няма да се направи нов опит за събиране на предложения и от други фирми, пише "Монитор".

Така, в комплекта промоционални материали за момента остава да има външни батерии, папки, календари, химикалки, моливи, луксозни тефтери и магнитни книгоразделители. Отделно, ще има и подаръчни комплекти за гостите у нас, в които ще има юбилейни разменни монети по 2 лв. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase