Снимка: visualhunt.com

43-годишен българин получи инфаркт и почина по време на изкачване на Мармолада в Доломитите, съобщиха италианските медии, предаде "24 часа".

Разположената в северната област Алто Адидже Мармолада е най-високата група върхове в Доломитите и заради уникалността си е под закрилата на ЮНЕСКО. Известна е като кралицата на Доломитите.

При изкачването българският турист почувствал болки в краката си и умора. Помолил спътниците си да продължат изкачването без него и да го оставят да си почине. След това седнал, за да си поеме малко въздух при изкачването на фератата на връх Пениа, а приятелите му продължили катеренето до самия връх. Връщайки се, те го открили безжизнен и изтегнат на земята.

Групата подала веднага тревога да алпийските спасителни служби, които изпратили хеликоптер с бърза помощ. Лекарите стигнали с хеликоптера на квота 3200 м, опитвайки се да реанимират българина, но било твърде късно.

След констатирането на смъртта му, лекарите превозили обратно с хеликоптера първо един от участниците в изкачването, който изпаднал в шок от случилото се. Едва след това се върнали да вземат трупа на българина и го транспортирари в Каназей.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase