Снимка: Bulgaria On Air

Многократните пелени стават все по-популярни и се оказват най-подходящ избор за все повече майки и техните бебета.

Да се откажем ли от памперсите? Отговор на този въпрос даде майката и детегледачка Анна Панова, която залага изцяло на многократните пелени.

"Започнах всичко от икономична гледна точка. След това видях какъв ефект има върху семейния боклук, който рязко намаля. Оказа се много по-изгодно решение за семейството ни и по-добре за бебето", сподели тя пред Bulgaria ON AIR.

Анна Панова показа пелена тип "джоб", която по думите ѝ е най-бързо съхнеща. Вътрешната стена е от полар и е необходимо да се постави подложка. За зрителите на "България сутрин" тя демонстрира и друг вид пелени, които са само от горна непромокаема част. Подложката им се поставя и сменя няколко пъти.

"Няма целодневна пералня, това се случва веднъж-два пъти на ден. Гладенето при тези пелени не е желателно и препоръчително, тъй като са с ламиниран слой", отбеляза тя.

Добре наблюдавано дете може от самото раждане да бъде на естествена бебешка хигиена, смята Анна. Тя подчерта, че в началото изглежда трудно и се изисква постоянна комуникация между майката и бебето.

"Децата не са длъжни да стискат. Детето ще разпознае сигнала на майка си и ще си свърши работата. Въпросът е да можем да откликнем в момента, в който на него му се прииска", посочи още Анна Панова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase