Слънчев бряг се готви за организиран протест тази събота. Обявен след спонтанно изразеното недоволство на бармани, сервитьори, диджеи, танцьори на ключовите заведения в Слънчев бряг, и получил официално разрешение, протестът ще се състои на паркинга в комплекс Cacao Beach в събота от 17 часа.

Още по темата

За разлика от спонтанния протест срещу показните проверки през седмицата, в събота към протеста се предполага, че ще се включат и туристи, които са дошли в курорта с намерение да присъстват на вече отменения SOLAR Summer.

Организаторът на протеста в събота, Иван Дончев – управляващ съдружник в Cacao Beach, заяви, че основното искане ще бъде за открит диалог по темата и търсенето на съдействие от отговорните институции.

"Всичко, което искаме, е диалог по темата, въз основа на който заедно да изградим стратегия за развитие на този комплекс, а и на Слънчев бряг като цяло. Тази саморазправа в пика на сезона трябва да спре. Не може един човек да налага собствената си интерпретация на закона и да казва, че той е държавата.

Г-н Симеонов наистина представлява държавата, но трябва да се отнася и с уважение към работещите, и към туристите, имайки предвид, че в момента е пикът на сезона. По наши данни над 250 000 души идват в курорта всяко лято само и единствено с цел да се забавляват през нощта. Това са статистики на база посещаемост на клубовете в региона. В момента държавата казва на всички тези хора – Не ви искаме тук. А къде очаква да отидат? Гоним ги от българското Черноморие ли?", попита той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase