Снимка: Bulgaria ON AIR

Един от популярните диджеи в България Станислав Пеев - DJ Станчо, който беше арестуван при проверка на нощен клуб по Черноморието, се оплака, че е станал жертва на полицейски произвол.

Още по темата

"Дойдоха полицаи, заедно с шефа на бургаската полиция, а зад него беше вицепремиерът Валери Симеонов. Отнеха ми личния лаптоп, който нито е улика, нито веществено доказателство. Няма никакво отношение в борбата с шума по нощните заведения по морето", разказа той пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни как униформените се качили на пулта на нощния клуб в Слънчев бряг без да се представят започнали да раздават директни заповеди.

"Аз спрях музиката, а полицаите казаха: "Задържаме всичко, прибираме цялата техника". Оформените посочиха моя лаптоп и шефът на полицията в Бургас, без да погледне дори, заяви: "Прибирайте всичко", продължи разказа си диджеят.

Станислав Пеев твърди, че е арестуван, защото е отказал да предаде лаптопа си на властите, при което полицаите отговорили: "Тогава ще ти напишем акт, защото възпрепятстваш полицейска акция".

От ефира на Bulgaria ON AIR DJ Станчо съобщи, че ще се срещне с адвокати, с които ще обсъди вариантите по изчистване на имиджа си, както и съдебните пътища, по които виновните да понесат своята отговорност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase