Снимка: БТА

Вътрешният министър Валентин Радев напомни на полицаите, които излизат на улицата утре със социални искания, че може да протестират, но не и да стачкуват.

Радев посочи пред журналисти в МС, че са проведени заседания на Съвета за социално партньорство, на които са обсъдени всички въпроси, включително исканията за дрехи и за заплати.

"Казах им нещо много просто – аз съм тук от месец и половина-два, кажете ми кой е решил въпрос за месец и половина-два, който не е решен и вие сте участници в тези процеси от повече от 6-7 години? Говорите за заплати – ще го решим, въпросът е кога и как", разказа той.

Още по темата

Синдикатите обаче казали, че са обещали решение на проблемите и отишли при опозицията.

"Опозицията е хубаво нещо, но не може да ходите при опозицията и да се съветвате и след това да заигравате буквално политически", описа ситуацията Радев.

Министърът заяви, че трябва да се погледне глобално върху сектора за сигурност и решенията да са разположени във времето, като се аргументира, че и други сектори изпитват финансов недостиг.

По отношение на ситуацията след проливните дъждове вчера той съобщи, че положението в Самоков е "било страшно", но вече не е така. Има отнесени настилки, наводнени къщи, а на място екипи на пожарната помагат за преодоляване на ситуацията.

Радев призова всеки да си застрахова жилището и да се спре с питането какво прави държавата в този случай. По думите му държавата е предприела мерки за превенция и обстановката се следи, работи се в координация с областните управители и с кметовете.

Финансовият министър Владислав Горанов посочи, че има изграден механизъм за преодоляване на последствията от бедствия, който може да се активира за държавната и общинската собственост. "Не така стои въпросът с частната собственост, която не е задължение, а право. В този смисъл всеки трябва да се грижи за собствеността си", каза Горанов. По думите му тепърва се описват щетите в Самоков, а хубавото е, че няма човешки жертви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase