Снимка: архив Reuters

Насроченият протест на служителите на МВР за 5 юли остава, а протестните действия ще продължат, докато не се разрешат проблемите в сектора. Това каза Борис Першелков, заместник-председател на управителния съвет на синдикалната федерация на служителите в МВР в студиото на "България сутрин".

"Няма как да направим компромис с протестите, защото много време чакахме някой да реагира. Казват, че ще има пари за униформи и бензин, но трябва някой да ги използва. Заплащането в сектора не привлича нови кадри – няма кой да работи", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

И добави, че по закон полицаите имат право само на мирен протест, който трябва да доведе до водене на преговори за разрешаване на проблемите. Ако споразумение не се постигне, продължава Першелков, протестите ще са докогато се наложи.

Една от гледните точки за побоя върху деца в Асеновград от последните дни е, че служителите на МВР не са си свършили работата.

"В очите на обществото полицаят е този, който е длъжен да раздели двете страни в един конфликт. Но няма как в министерство без достатъчно хора и добро заплащане, човек да си върши качествено работата", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase