Снимка: архив, Bulphoto

Онлайн платформа, чрез която ще може да се проверяват цените на чадърите и шезлонгите на различните плажове разработват в министерството на туризма, съобщи в Бургас министър Николина Ангелкова.

Така ще може предварително да се избере най-евтиния плаж, за да няма изненади на място, както се случваше досега.

За първи път този сезон цените на сянката и шезлонга по родното море падат драстично, като най ниски са на плаж "Къмпинг Нестинарка" край Царево. Там таксите са символични  - по 36 ст. за чадър и шезлонг.

"Миналата година с приетата от нас методика задължихме новите концесионери да предложат какви ще бъдат цените на шезлонги и чадъри", припомни министър Ангелкова. Тя бе категорична, че основен приоритет в работата й е броят на неохраняемите плажове да бъде намален.

"Това лято служителите на Министерството на туризма ще проверяват както плажовете, така и местата за хранене и настаняване, за да се осигури нормално протичане на сезона", коментира тя, цитирана от 24 часа.

Мобилни екипи ще проверяват плажовете, отдадени на концесия и под наем.  Горещият телефон ще продължи да функционира, ще бъдат подновени и табелите, които бяха поставени миналата година с актуална информация за стопаните на плажовете.

Всички данни, с които министерството разполагало сочели, че предстоящият летен сезон ще бъде много успешен, като ръстът ще бъде между 7% и 10%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase