Снимка: Булфото, архив

Всички хижари в района на Бузлуджа и Шипка ще бъдат уведомени от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Стара Загора, че е желателно туристите да напуснат хижите най-късно до утре следобед заради очакваното влошаване на времето. Ако това не стане, съществува вероятност хората там да не могат да бъдат изведени преди понеделник-вторник следващата седмица, стана ясно по време на свикания по инициатива на областния управител на Стара Загора инж. Георги Ранов Областния кризисен щаб във връзка с очакваното рязко застудяване.

Още по темата

Има готовност болните на хемодиализа, които не са от Старозагорска община, да бъдат хоспитализирани най-късно до утре вечер, за да не се налага извозването им до болницата в лошото време, съобщава Радио "Стара Загора".

Заради очакваното рязко застудяване и силен снеговалеж от ранния следобед утре, 5 януари, на входовете на проходите Шипка и Хаинбоаз ще бъдат поставени полицейски патрули, които ще спират преминаването на тежкотоварните автомобили при необходимост. Ако обстановката се влоши рязко, има готовност проходът Шипка да бъде затворен за всякакви автомобили, за да се предотврати закъсването на коли в него.

За почистването на прохода са осигурени 2 роторни снегорина. В момента за двата прохода се извозват още пясък и сол. Участниците в заседанието призоваха хората, особено в планинските райони, да избягват пътуването през следващите три дни, освен ако то не е крайно наложително.

Освен двата прохода, сред критичните участъци в област Стара Загора са пътищата в община Мъглиж, главния път София – Бургас, както и пътищата за планинските села Борущица, Радунци, Селце и Сливито.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase