Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Ще има ли ново правителство в рамките на 43-тото Народно събрание? Този въпрос вълнува обществото от близо месец, след като кабинетът "Борисов" 2 подаде оставка след резултатите от президентските избори.

ГЕРБ и БСП вече върнаха мандата на президента Плевнелиев и така в понеделник е последният шанс. Тогава мандатът ще попадне в ръцете на Реформаторския блок.

Още по темата

Реформаторите първо се чудиха дали изобщо да се пробват да правят кабинет, след това обявиха, че ще се опитат, а от днес последната позиция е, че веднага ще върнат мандата.

Последното решение  на депутатите от Блока на заседание на парламентарната им група гласи, че Реформаторите няма да опитват да съставят правителство и ще върнат веднага мандата на президента. Какво ще стане последно остава да видим в понеделник.

Ще има ли ново правителство в рамките на този парламент? С този въпрос се обърна Dnes.bg към своите читатели в разгара на политическите консултации при президента Плевнелиев. В традиционната ни анкета участие взеха 2218 наши читатели.

Какво сочат резултатите? 43% от гласувалите са категорични, че служебният кабинет е неизбежен и всякакви опити за създаване на правителство в рамките на това Народно събрание са обречени на неуспех.

Едва 6% са оптимистите, които смятат, че Реформаторския блок и Патриотите могат да направят кабинет. За други 18% такъв кабинет може да има единствено след ясната и категорична подкрепа към него от страна на ГЕРБ.

Почти всеки четвърти анкетиран (23%) смята, че всичко, което се разиграва в последния месец, е единствено и само пазарлъци и от тях няма да излезе нищо положително за държавата.

10% пък признават, че са се уморили от политическите игри и очакват с нетърпение коледните празненства и подаръци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase