Снимка: Facebook

Треньорката на гимнастички в Бургас Елена Симеонова ще получи дисциплинарно наказание за дърпането на уши на състезателка. Това съобщиха от Районна прокуратура - Бургас. Припомняме, че държавното обвинение се самосезира по случая след публикации в медиите.

Прокуратурата е изпратила материалите от преписката на Българската федерация по художествена гимнастика за налагане на дисциплинарно наказание. Оттам обясниха действията с това, че при проверка не са установени данни за извършено престъпление от общ характер.

Още по темата

Родителите на малолетната състезателка Ева Б. са посочили, че нямат претенции към треньор Елена Симеонова по повод действията й към детето. На Симеонова е бил съставен и предявен протокол за предупреждение на основание Закона за МВР.

Треньорката не е длъжностно лице по смисъла на НК, защото не изпълнява служба в държавно учреждение, ръководна работа или работа, свързана с пазене или управление на чуждо имущество в държавно предприятие, кооперация, обществена организация или при едноличен търговец. Затова деянието й е от частен характер и образуването на дело може да стане едва след подадена тъжба на пострадал, каквато няма към момента.

Според наблюдаващия прокурор, извършеното от треньор Елена Симеонова обаче представлява дисциплинарно нарушение на Устава и Дисциплинарния правилник на Българската Федерация по художествена гимнастика.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase