Общ преглед

Хиляди пушачи негодуват след появата на стряскащи картинки, които би трябвало да ни откажат от цигарите. Пушенето причинява сърдечен удар и снимка на умрял мъж, пушеното води до рак и онагледено с противна дупка на гърлото, пушенето уврежда белите дробове и насреща руса жена плюе кръв и какви ли не още страхотии.

Да не говорим, че някой извратен мозък е сложил кадър с детски ковчег на неродено дете.

Още по темата

И всичко това независимо от ропота на хората и доводите, че не само цигарите вредят на здравето. Но пък само върху кутията с цигари има такива нелепици. Нали не си представяте, че отивате да си купите кола и на предния капак има смачкани ламарини и прегазени хора.

Гадните картинки обаче провокираха нови иновации, с които да бъдат заличени умрелите хора и ковчезите. Предвидливи търговци вече броят печалбите от табакери, силиконови и всякъв вид кутии за цигари.

Други пък се изхитриха и пуснаха лепенки, които закриват точно най-нелицеприятната част от кутията. И тук геният е помислил, за да има за всеки вкус. На нас ни се паднаха на музикална и спортна вълна.

И така дупката на гърлото може да бъде заменена с гореща мацка, която свенливо е прикрила гърди с надпис Guns'N'Roses. Особено за мъжете гледката си е повече от приятна.

Ако си купувате лепенки "на едро" и не ви интересува какво има на тях, можете да попаднете и на футболния отбор Лудогорец. Определяният за "национална кауза" отбор обаче не е добра алтернатива за най-крайните футболни фенове, които не живеят в Разград. Защото за тях е по-добре да има плюеща кръв жена, отколкото да извадят кутия с цигари и отгоре лепенка на Лудогорец. Въпрос на каузи.

Различните видове лепенки са оценени на 10 стотинки. Ако пушите по кутия на ден простата сметка показва, че месечният ви бюджет ще бъде натоварен с 3 лева. Табакерите са на различни цени, но заради голямото търсене цената рядко пада под 10 лева. Ами поне според мен си заслужава, но защо една уж добра кампания пак ни бърка в джоба?

А търговците? За тях нов източник на печалба и ребрандиране на площи и врати. И вместо на промоция да има пиле или свинско, все по-често ще четем надписи: "Скрийте стряскащите картинки. Купете стикер или кутийка".

Чудесна кампания, чудесни псувни към Петър Москов и здравното ведомство и никакъв ефект. Всъщност от всеки пушач по три лева на месец си е ефект отвсякъде, дано поне икономиката живне!

И една идея към МЗ: Като толкова ви е грижа за здравето на населението, просто забранете продажбата на цигари, вместо да си играем на лепенки, а после на лекари. Стиска ли ви?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар