Снимка: архив, БулФото

Бургаската УМБАЛ "Дева Мария" завежда дело срещу роднините на родилка.

Мотивите са: уронване на престижа на лечебното заведение, отправяне на заплахи и упражняване на системен и продължителен терор спрямо лекарските екипи и персонала на болницата.

Делото ще бъде заведено срещу роднините на родилката Деница Борисова – нейната майка, приятеля й и майката на приятеля й, съобщиха от здравното заведение.

Още по темата

След неправомерното обвинение в лекарска грешка за загубата на бебето на родилката, успешното премахване на мъртвия плод по най-щадящия за нея начин и всички грижи, които се полагат в болницата за бързото й възстановяване, близките й не спират да тероризират лекарите, посочват от болницата.

За възстановяване на доброто име и нормалния процес на работа, ръководството на болницата ще потърси правата си в съда.

"Време е да се разбере, че не винаги докторите носят вина", заявяват от УМБАЛ "Дева Мария" и уточняват, че средствата от спечелване на делото ще бъдат инвестирани в лечението на социално слаби пациенти.

За случая стана ясно вчера. В петък 22-годишната родилка, която била в 9-и месец, отишла на консултация за тоновете на детето - оказали се по-слаби, но се прибрала вкъщи. На следващия ден резултатите били добри.

В неделя обаче лекарите констатирали, че тоновете не се чуват и бебето е мъртво.

Роднините на жената винят медиците и за друго - че детето е било извадено от утробата на майката след повече 24 часа от настъпването на смъртта му.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase