Снимка: кадър Нова

Името му се превърна в нарицателно за България. Децата в пограничните села у нас вече вместо на стражари и апаши си играят на Динковци. Най-новият виц е, че когато се обадиш на 112 за спешен случай ще чуеш: Динко слуша.

Още по темата

Известен е като ловеца на бежанци – за едни е герой, а за други тъмен балкански субект.

Самият той обаче има съвсем различна визия за себе си. "Не съм престъпник, аз съм едно добро момче”, казва Динко от Ямбол.

Пред Нова тв той разказа, че ако получи разрешение, би могъл за ден да събере 2 000 души, които да се грижат за сигурността в страната.

"Хората харесват мъжкарите, аз съм мъжкар. Затова харесват и Бойко Борисов. Искам правителството да ми позволи да се направят отряди и да бъдат финансирани, за да пазят границата. Ако това не стане, ще ни сдъвчат и изплюят след време", каза Динко.

Той обаче посочи, че е дал дума "на един човек" да не ходи вече по границата и затова иска разрешение от властите да събере хора.

Той е категоричен - страната ни не трябва да приема афганистанци, защото не е яссно от какво бягат те.

Разказа, че от унгарското правителство са се свързали с него. "И ми викат: Абе, човек, тука всички говорят за тебе", заяви той. Динко дори обясни, че в Унгария последвали примера му и събрали хора, готови да пазят границите. Давали им по €500 на месец, за да спират "напастта".

Той отново заяви, че има план, който иска да представи на премиера Борисов. Динко каза, че е виждал министър-председателя само отдалеч и отрече Борисов да му е звънял след историята със залавянето на бежанците.

По повод медийния си образ Динко разкри, че има двама пиари, "за да не се излага". Той се притеснява да не го разберат хората така, както не искал. "Не съм Рамбо, но и не се страхувам", бяха част от другите признания на Динко.

На въпрос как е забогатял, той каза, че са занимава с бизнес. Ямболията разказа, че докато неговите връстници се занимавали с наркотици, той е бил подтикнат от баща си да се захване с бизнеса със стари коли. Ходел от блок на блок и търсел москвич или развалена вече лада.

В същото време Динко заяви, че не се интересува от критиките на Хелзинския комитет. "Такива цървули, те са недостойни да говорят с мен", отсече той.

И добави убедено, че такива като него могат да защитят децата в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase