Снимка: bgonair.bg

Какъв е бил другарят Тодор Живков, какво е обичал да яде и как се е държал с обслужващия персонал. Тези подробности разказа пред камерата на Bulgaria ON AIR неговият готвач в продължение на 12 години - Йордан Стоичков.

"Тодор Живков предпочиташе типично българска, домашна кухня, не си падаше по префърцунените неща, по скъпите неща. За него основна храна бяха баницата, качамака, боба... Не предпочиташе, въпреки че имаше възможност, сьомги, разни скъпи неща", спомня си Стоичков.

"Когато оставаше сам, той обядваше една купа речни раци и една чиния таратор - това му беше обядът. За вечеря една фруктиера с плодове и кисело мляко. Нямаше капризи, нямаше разточителство", допълва Стоичков.

Готвачът разказа още, че не са били редки и случаите, в които Тато е събирал целия персонал на кафе и дори е подканял някой да му разкаже виц за него.

"От нас научаваше много, точно дето се казва - от извора някои истини. Много пъти е подхвърлял: "Я, кажете сега някой виц за мен", ама кой ще му каже... Само Ангел Балевски смееше да му разказва вицове и то вицове по негов адрес".

Вижте цялото интервю на Михаела Карабельова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase