Снимка: кадър, Нова телевизия

Агресивният шофьор на луксозния "Мерцедес", който се нахвърли с псувни и заплахи върху водач на пътнически автобус във вторник, карал по пътя към Бургас с... 250 км/ч.

Виновникът вече е арестуван. Инцидентът пък стана публично достояние, след като беше заснет с телефон от пътник в автобуса. Всичко това се случило на разклона между Карнобат и Бургас. Автобусът пътувал за Лозенец.

Още по темата

Шофьорът Велиев разказа, че всичко се случило, докато той изпреварвал бавно движещ се камион. На голямо разстояние зад автобуса, но с бясна скорост, "летял" лекият автомобил с германска регистрация.

Маневрата на автобуса по никакъв начин не попречила на движението на автомобила. Шофьорът му обаче твърдял, че скоростта му била "убита".

"Аз си карам с 250 км/ч, а ти ме засичаш", казал водачът на колата на Велиев преди да започне да го псува и заплашва с побой.

Велиев се извинил на агресивния водач, но той станал още по-агресивен и започнал да удря автобуса.

На любителското видео се чува и как арестуваният вече шофьор рита и удря с юмруци вратата на автобуса от страната на Велиев. Пътниците се уплашили много.

Самият Велиев е професионален шофьор от 35 години. Често се сблъсква с агресията на пътя и редовно се среща с шофьори на мощни автомобили, които считат лявата лента за "бащиния".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase