Снимка: архив, БулФото

"Това са рисковете в днешно време да приемеш факта да бъдеш публична личност". Така депутатът от ДПС Илия Илиев коментира искането на главния прокурор за отнемане на имунитета на колегата му по партия Александър Методиев, по-известен като Бат' Сали.

Още по темата

Илиев вече е без имунитет по искане на главния прокурор. Цацаров настоя за това заради старо разследване за длъжностно присвояване в особено големи размери. Илиев сам се отказа от депутатската си защита през март. 

"Най-лесно е в днешно време една публична личност да бъде опетнена и да бъде осветлена, да бъдат насочени светлините на прожекторите върху нея", каза още Илия Илиев. 

"По същество в крайна сметка политиците трябва да свикваме с това, че ние тук, в тази сграда, депутатите, идваме просто да свършим някаква работа и си тръгваме. С нищо не сме по различни от който и да било друг. Нещата не трябва да се приемат лично", анализира още Илия Илиев. 

Той припомни, че на него също му бе поискан имунитетът. "Прокуратурата трябва да си върши работата и след като има основание - да проверява, да пита, да иска информация. Това е нормална практика, не е станало кой знае какво", допълни депутатът. 

"Днес съм аз, утре е той, след това може да е друг. Затова има няколко инстанции, които установяват кой е прав, кой е крив", обясни още депутатът. 

Той допълни, че за него се изписала инфрмация за престъпления за няколко милиона. "Но без да се защитавам, това са пълни глупости", каза Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase