Снимка: bgonair.bg

Да видиш цялото Черноморие в една снимка - това вече е възможно благодарение на проекта Black Sea View. За него пред Bulgaria ON AIR разказа фотографът Стоян Стоянов.

Още по темата

Проектът Black Sea View представлява панорамна снимка на цялото българско крайбрежие на Черно море, съставена от 25 000 отделни снимки с обща резолюция над 900 гигапиксела. За заснемане на изображенията фотографският екип на проекта е отделил над 500 часа работа.

"Точно с Black Sea View всички могат да разгледат колко е красиво Черноморието ни и че освен модерни сгради и клубове, има и прекрасна природа", казва Стоянов.

Цялата панорамна снимка може да бъде видяна на сайта www.blackseaview.bg, а на 31 октомври в Бургас ще бъде открита и нейната физическа инсталация.

"Това е над 1000 метра снимка, ще тежи около тон. Идеята е да застанете пред тази инсталация и да видитре цялото Черноморие", поясни фотографът.

Поради мащаба на проекта, създателите му ще направят опит да влязат в книгата на рекордите на Гинес, похвали се още Стоян Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase