Архив: Булфото

Цвети се подобрява с всеки изминал ден. Златната гимнастичка е в съзнание и разбира всичко. Лекарите трябва да се преборят само с проблема с белия дроб, наранен от счупените ребра при падането.

Според лекари винаги, когато се строшат ребра, това води до проблеми с белите дробове. А оттам и до дихателна недостатъчност и дори нарушено кръвообращение, съобщиха пред "168 часа" медици от "Пирогов".

Още по темата

"Претърпяла е шок - намаляване на достъпа на кислород до клетките. Не се знае до какво може да доведе увреждането на белия дроб", коментираха още медиците. В четвъртък са оперирали гръбнака й успешно повече от 4 часа.

От болницата официално отказаха всякаква информация за състоянието на златното момиче. Последното, което са публикували на сайта си, е от 17 юни, че състоянието на момичето е без промяна и е в реанимация.

Освен в белите дробове и гръбнака тя има и други поражения в тялото си, но не така тежки.

Според хирурзи практиката показва, че рядко има оцелели при падане от по-висок от 3-4-ти етаж. А от 6-ия, какъвто е случаят със златната медалистка по художествена гимнастика, е абсолютно чудо да оживее човек.

"При това ускорение, което дава на падането земното притегляне, имало е рязък удар. Стига се до тежка компресия на органите, може да има микрокръвоизливи или дори по-сериозни. При всички случаи е преживяла сътресение на вътрешните органи", коментират хирурзи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase