Снимка: Булфото, архив

Водолази откриха тялото на едно от двете 14-годишни момчета, които изчезнаха вчера следобед във водите на Янтра.

Издирването на другото дете продължава с участието на десет водолази от дирекция Противопожарна безопасност и защита на населението и Министерството на отбраната.

Още по темата

Началникът на сектор „Спасителна дейност“ в Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - главен инспектор Станко Лазов обясни, че бързеите, които се образуват, затрудняват допълнително работата на водолазните екипи, защото на места нивото стига между два до четири-пет метра.

Издирването на двете момчета, които изчезнаха вчера във водите на река Янтра във Велико Търново, беше подновено на разсъмване.

В издирването на второто дете участват екипи на Районната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и Областната дирекция на МВР, представители на Министерството на отбраната. Отново влязоха в реката четирима водолази от Дирекцията "Пожарна безопасност и защита на населението" и шестима ще  от Министерството на отбраната.

Вчера повече от седем часа продължи издирването в реката и по стръмните брегове, където над 20 полицаи и пожарникари правят обход.

След като се стъмни беше спряна работата само на водолазите, но цяла нощ продължи пешеходното издирване в района, до сега без резултат.

Момчетата са на 14 години и са от дома за деца лишени от родителски грижи "Пеньо и Мария Велкови". Вчера след като обядвали, те казали, че излизат в двора на дома, но всъщност отишли до реката с още едно момче. В 14.00 часа то е подало сигнала, че след като се гмурнали в дълбок вир, не ги е видял да изплуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase