Снимка: БФХГ

Няма промяна в състоянието на световната шампионка от ансамбъла по художествена гимнастика Цветелина Стоянова. Вече пети ден поред тя продължава да бъде в дълбока медикаментозна кома, съобщи bTV.

21-годишното момиче остава на апаратно дишане в Централната реанимация на института за спешна медицинска помощ "Пирогов".

За Цвети се полагат денонощни грижи от дежурен екип от най-добрите специалисти на болницата. Всички, ангажирани с лечението на Стоянова, правят максималното за нейното възстановяване.

До леглото на Цветелина за кратко всеки ден са допускани единствено баща й, брат й, баба й и първата й треньорка Теодора. Желаещите да видят спортистката са в пъти повече, но на този етап посещенията са ограничени с цел крехкото й здраве да не бъде подлагано на излишен риск.

Братът на Цветелина Стоянова обаче заяви за Нова телевизия, че тя е отворила очи. По-рано националният състезател по бокс Тервел Пулев написа следното в профила си във Facebook: "Относно публикации за даряване на кръв за Цвети Стоянова. Току-що лично брат й ми каза, че вече е събрана достатъчно кръв за евентуална нейна операция. Отзовали са се много хора по думите на доктора предадени от Найден Стоянов! Също каза, че прогнозите са обнадеждаващи, че си е отворила очите”, написа Пулев.

Доктор Стоян Сопотенски от „Пирогов“ каза за Дарик, че „няма противоречие в нито едно казано до момента. Брат й не знам какво е казал. Още относно първата информация, която дадохме, никога не сме казвали, че тя не е в съзнание. Цвети още от самото начало си отваря очите, в съзнание е, само че е интубирана и седирана, т.е. е приспана, а съзнанието й е подтиснато и когато се премахне това, тя наистина си отворя очите, но тя никога не е спирала да ги отваря", обясни пред Дарик д-р Сопотенски и поясни, че казаното от близките на Цвети е по-скоро лично емоционална реакция.

"Най-вероятно не е била толкова седирана, те са й говорили и тя е отворила очи, но това тя винаги си го е правила. Това съм го казал от самото начало", допълни специалистът.

Във вторник Цветелина Стоянова претърпя животоспасяваща операция, при която бе отстранен далакът й. Вследствие на падането от шестия етаж гимнастичката, за която се моли цяла България, тепърва има да води дълга и тежка битка за своето възстановяване. Тя страда от множество фрактури и наранявания на вътрешни органи.

От болницата днес опровергаха информация от социалните мрежи, че е необходима кампания по кръводаряване. Медиците са помолили близките на Цвети да дарят кръв, тъй като състоянието й остава тежко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase