Мястото на трагедията. Снимка: "24 часа"

27-годишната Джейлян, убита от съпруга си на пътя Русе – Бяла във вторник привечер, му казала, че не желае да живее повече с него.

С това го разгневила и 33-годишният Бахар Селим извадил нож и я наранил още докато били в автомобила.

Кървавата драма се разигра на международното шосе в района на 9-ия километър към 18:30 часа.

Още по темата

"Монитор" твърди, че мъжът искал да заведе съпругата си да види вила, която настоявал да закупят. Имотът бил в намиращата се в близост до мястото на трагедията вилна зона.

Въпреки нежеланието на жената, двамата се качили в семейното BMW и потеглили. По пътя се разразил скандал.

"Никаква вила не искам да купуваме, аз дори не желая да живея повече с тебе", викала съпругата. Мъжът, който и без друго бил ревнив и често правел скандали у дома от подозрителност, този път освирепял. Извадил нож и ранил жена си още в колата.

Съпругата отворила вратата, скочила и побягнала по шосето в посока към Русе с надеждата, че може да се спаси от разбеснелия се мъж. Той обаче спрял в тревната площ до отбивка на пътя, включил аварийните светлини и хукнал с нож в ръка след жена си. Застигнал я на около 80 метра от автомобила и я пробол смъртоносно. Преминаващ с возилото си в този момент по шосето гражданин е станал свидетел на кървавата драма.

След като наръгал жена си, съпругът се шмугнал в храстите и позвънил на тел.112. Съобщил какво е сторил и обяснил точно къде е станало това. Недалеч от мястото е разклонът за село Пиргово, но мъжът не побягнал по асфалта, а духнал през вилната зона. Бягал така към 4 километра и близо до центъра на селото спрял човек и го попитал къде може са се предаде. След това се срещнал с местния полицай и така се стигнало до задържането му.

Дотогава спешният телефон прегрял от обаждания. Десетки граждани, пътуващи по натоварения международен път, позвънили на тел. 112. Едни казвали, че е станала катастрофа, други – че са видели окървавена жена.

Джейлян и Бахар имат едно дете, което е на 7 години. Те са от Плевенско, но живеели в апартамент в Русе. Двамата са работници. Съпругата била изключително кротък човек, но съпругът бил рязък, често вдигал скандали и тормозел младата си половинка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase