Снимка: Facebook

5-месечният Дилян Христов ще се прибере у дома си в Русе, тъй като медицината не дава шанс за оздравяване на болното от рак дете.

Още по темата

Това съобщават родителите на Дилян във Facebook страницата "Живот за бебе Дилян", чрез която се информират всички съпричастни със съдбата на детето и с дарителската кампания за лечението му.

Диагнозата на малчугана е "злокачествен инфантилен тумор, произлизащ от обвивките на нервните влакна, но предвид, че такъв вид тумор се наблюдава изключително рядко при кърмачета, не може да бъде дадено категорично заключение". 

"Проведохме много тежки разговори с много лекари, за да добием възможно най-ясна представа за състоянието на Дилян в момента. От клиники в чужбина получихме отговори, че туморът не подлежи на операция. След скенера на 15 април ни беше обяснено, че Дилян има разградени от тумора прешлени, че под тях, цитирам: гръбначен мозък... нерви... е една каша", пише майката на Дилян.

Заболяването на Дилян не се повлияло от химиотерапия, затова и от операцията нямало смисъл.

Във Facebook стотици хора пишат с призиви към родителите да не се отказват. Майката и бащата на Дилян обаче са взели трудното решение да не подлагат детето си на още повече болки.

Събраните до момента средства пък ще бъдат дарени за други кампании за лечение на деца.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase