Николай Ненчев. Снимка: БТА, архив

Министърът на отбраната Николай Ненчев не приема подадената оставка от директора на Служба "Военна информация" Йордан Бакалов, съобщиха от Министерството на отбраната.

Още по темата

Днес в МО се е провела среща между двамата. На нея Бакалов е подал заявление за освобождаване от заеманата длъжност, считано от днес.

Мотивите за подадената оставка са несъвместимост с изискванията за заемане на поста "директор", произтичащи от приетия от Народното събрание Закон за военното разузнаване.

Министърът на отбраната обаче е решил да не приема подадената оставка до произнасяне на президента и обнародването на закона.

Ненчев е уверил Бакалов, че високо цени неговите качества и продължава да има доверие в неговите способности да реформира Служба "Военна информация", както и да поддържа добри контакти с партньорските служби.

По-рано днес от думи на премиера Бойко Борисов стана ясно, че президентът Росен Плевнелиев ще наложи вето на закона. Борисов се изненадал от решението на депутатите от ГЕРБ да подкрепят поправката "анти Бакалов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase