Снимка: Булфото

Август е! Вероятно най-чаканият месец в годината. Месецът на пътуванията и ваканциите, на планината и морето. Времето за почивка от натоварената година.

Изборът къде може да отидем е изключително голям – в чужбина, на море, на планина, на село, на някой язовир или просто на вилата/къщата. За българинът обаче и до днес основен фактор в избора на почивка си остават парите.

В разгара на отпускарския август Dnes.bg реши да попита своите читатели: "Колко пари заделихте за лятната семейна почивка?".

Над 3 720 души участваха в анкетата ни, като за съжаление почти половината от тях (45%) признаха, че трудно ще съберат пари, за да отидат на лятна почивка на курорт.

14% от отговорилите са заделили само до 500 лева за лятната почивка, а с 1% повече са тези, които отделят за море или планина до 1000 лева.

Далеч по-малко са тези, които ще заделят от 1000 до 1500 лева за своята почивка – 9% от анкетираните. Едва всеки десети (10%) пък няма проблем да извади повече от 1 500 лева за ваканцията си.

Разбира се, има и българи, за които парите не са проблем, а важното е да намерят най-доброто място, на което да починат след натоварената година. За съжаление обаче, това са едва 7% от участвалите в анкетата ни.

Така или иначе, до края на лятото не остава още много време. Затова ако все още не сте почивали – намерете начин да го сторите. И ако при вас парите са проблем, може би няма да е зле да помислите за планината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase