Снимка: Булфото, ахрив

Над 1000 предприятия ще излязат на протест днес в цялата страна. Причината – очаквания скок в цената на тока. Този път протестът е подкрепен и от синдикатите. 

Най-сериозно недоволството ще бъде в София, където в протестното шествие се очаква да се включат близо 6000 души.

Именно в столицата се очакват и проблеми с трафика заради шествието. Затворен за автомобили ще бъде площад "Александър I". Протестиращите се събират в 11.00 ч. пред сградата на Министерския съвет.

Още по темата

От там ще продължат до сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране на булевард "Дондуков", а след това отново към Министерския съвет, за да достигнат по жълтите павета до Народното събрание.

Според хората евентуално увеличение на цената на електроенергията ще доведе до лоши финансови резултати. По думите им това ще се отрази и на заплатите на служителите – те или ще бъдат намалени или управата ще бъде принудена да съкращава хора. 

"Занимавам се с производство на съдове. За мен работят 55 човека. Увеличението ще рефлектира върху съкращаване на персонала и работната заплата. А работа има и не е нормално заради разходите за ток да съкращавам хора“, коментира един от протестиращите.

"Да допуснем, че се вземе това решение и след два, три месеца се констатира, че то води до срив, не само на индустрията, но и на икономическото състояние на страната, тогава ще се смени ли ръководството на КЕВР?, попитаха още те.

Шествия до областните управи ще има в десетки градове. Сред тях са Казанлък, Бургас, Русе, Пазарджик. В Стара Загора, където протестът и предишния път беше сред най-многолюдните, се очаква по улиците да излязат близо 4000 души, съобщи Нова тв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase