Снимка: архив Булфото

Лятото ще е време за ремонт и в парламента. Народното събрание е обявило обществена поръчка за закупуването на строителни материали, консумативи и над 600 артикула като латекс, цимент, брави, паркет, бойлери и  плочки.

Още по темата

Прогнозната стойност на покупката е 45 000 лева, става ясно от обявлението, публикувано миналата седмица. От него става видно, че покупката се прави за "поддръжка и ремонт на сгради, помещения, машини и съоръжения на Народното събрание".

От обявата не става ясно дали ремонтът ще е само в работните сгради на Народното събрание или ще засегне и ведомствените апартаменти на депутатите.

От приложенията към поръчката се вижда обаче, че обитателите на парламентарните помещения ще се радват на нови плочки – гранитогрес, фаянс и теракот, а паркетът ще е дъбов и ламиниран.

Предвидени са и нови тръби за топла и студена вода, комплект за монтаж на бойлер, на мивка, комплект аксесоари за баня. В списъка фигурира и покупка на "порцеланово биде".

Сред артикулите са и казанчета, огледала, брави, сифони и др.

Депутатите ще работят до петък, а след това излизат в традиционно дългата си лятна ваканция. Тя ще трае цял месец и ще приключи на 1 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase