Снимка: Кадър Нова телевизия

Аз съм на 67 години човек, никога не съм ритан, не съм псуван, не съм бит. Защо ме пребиха, защо ми се случи това? Тези въпроси си задава Красимир Иванов, възрастният мъж, който бе безпричинно пребит в Борисовата градина от агресивни младежи. Посред бял ден.

"Отношението към мен бе повече от обидно, повече от оскърбително! Помислили, че детето е циганче. Това не е мотив, дори да е така, това означава ли, че трябва да ме пребиват? Аз съм редови гражданин, никому никога зло не съм сторил", разказа той пред Нова тв.

"Пътят ми минаваше оттам, поиграхме си с децата и на връщане седнахме да хапнем кебапчета и картофки. Бях с по-малкото ни момченце, той е на 11 години и с момиченцето на 7. По едно време забелязах, че внучето ми тръгва да си сваля превръзката. Попитах го какво прави и го извиках при мен. Миг след като дойде, пристигна един от компанията наблизо и започна безпричинно да ме блъска, рита, псува. Агресивният беше един, иначе бяха към 4-5 момчета. Момченцето ми започна да вика: Бягай дядо, ще ни убият!", спомня си за кървавата случка Красимир.

Той може само да предполага, че агресорите са били фенове на ЦСКА, заради фен-заведението на отбора, до което се разиграва случката.

Още по темата

"Разбиха очилата в лицето ми, потече страшно много кръв, по ръцете ми нямаше бяло петънце", казва още той.

Красимир си спомня, че се появява един човек, само че след побоя, който се опита да омиротвори нещата. По-късно разбира, че той е собственик на заведение наблизо.

"Казах им само две неща докато ме биеха: Как избрахте мен и това се плаща, в Страшния съд ще си платите!", споделя възрастния човек.

Другото, което си спомня е, че никой не се е намесил, въпреки че наоколо е било пълно с хора. Пострадалият си обяснява това с факта, че повечето били майки с деца. А според него, за да се намесиш, трябва да си Кубрат Пулев.

"Пребиха ме, но не искам да отнемат свободата ми. А те посегнаха на свободата ми", казва Красимир. Той не разбира защо при толкова много присъстващи на случката, никой не се е обадил в полицията и не е свидетелствал за това, което е видял. "Събудете се бе, хора!", апелира той.

Красимир вече е свидетелствал в полицията и е дал описания на бияча. Но вниманието му привлича най-вече едно: "Видях татуировка на кръста, с големи букви пишеше "Кръв!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase