Бащата на Вероника. Снимка: Нова тв

Бащата на зверски убитата 23-годишна студентка Вероника се притеснява, че убиецът на дъщеря му ще се измъкне от максималното наказание. 

Ако Илиян Здравков признае вината си, има възможност максималната му присъда да бъде намалена. И каква справедливост ще има тогава, попита Трайчо Трайков пред Нова телевизия.

Още по темата
Вероника не е първата жертва на Илиян Здравков. През1993-а година той убива възрастна жена, но понеже няма навършени 18 години, се разминава със строгостта на закона.

Оттогава многократно е осъждан за грабежи. Когато убива Вероника, е трябвало да бъде в затвора за нападение от миналия юни над друга млада жена – Кристина, и пак заради дамската й чанта. 

„Затова искам да се обърна – да бъде изменен законът за такива доказани рецидивисти. След като има налице няколко престъпления, да не могат да им бъдат намалявани присъдите”, добави почерненият баща.

„Не е справедлива присъдата, не сме само ние така", каза и майката на убитото момиче - Надя и изрази надежда политиците да ги чуят. Родителите настояват за доживотна присъда без право на замяна.

Адвокат Ивета Анадолска коментира, че апелът на родителите има смисъл при сега действащия закон. Осем тежки престъпления е прекалено, но съдът няма възможност да откаже при сегашния закон, коментира юристът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase