Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов изригна срещу кървавите инциденти по пътищата, които не престават да взимат жертви. Той призова обществото да не приема повече с мълчание трагедиите и поиска повече строгост за нарушителите.

Повод за коментара му стана поредната жестока катастрофа – тази в село Яхиново вчера, която отне живота на петима души, четирима от тях – младежи.

Още по темата

Според първоначалните данни от разследването причина за трагедията е висока скорост и употреба на алкохол от младежа, шофирал катастрофиралия автомобил. Местните хора обясниха, че в района на инцидента колите често фучат, макар ограничението да е 50 км/ч.

"Ако е имало съсед - да се обади на полицията, да им вземе книжките, щяха да са живи загиналите в село Яхиново", каза днес премиерът и допълни: "Това са жертви, които тепърва трябваше да живеят. Това е тежка загуба за държавата".

Борисов направи коментара си по време на церемонията по връчване на наградите "Достойните българи". 

"Не можем да гледаме така и да го приемаме. Не може това да е истина и да чакаме да дойде 24 май, за да преброим загиналите абитуриенти", обясни още премиерът, цитиран от "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase