Снимка: Булфото

Няма официална информация за заплаха от готвен терористичен акт на територията на България, обяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя коментира стряскащите публикации в пресата от преди ден, че три държави са предупредили службите ни за сигурност за готвен атентат в София или в друг от големите градове в страната.

Бъчварова посочи, че МВР е преценило, че информацията за евентуална терористична заплаха не е с висока степен на достоверност. "Работим с официална и неофициална информация. Тогава, когато преценим, че трябва да има официално обявяване, го правим. Когато оценяваме риска по друг начин, взимаме мерки, за да не го допуснем. Преценили сме, че такава заплаха не е с висока степен на достоверност", посочи вътрешният министър.

Бъчварова коментира и решението на еврейското училище у нас да не работи днес. По думите й онези, които се занимават със сигурността на училището, имат правомощия да предложат на директора какво да се направи в даден случай.

Още по темата
Румяна Бъчварова коментира и вчерашната акция в сградата на TV7 като увери, че главният секретар на МВР я е информирал за необходимостта от увеличаване на полицаите около сградата. "Бройката им се оказа реално повече, отколкото той знаеше, което е естествено. Те са повикали хора от различни места, които да се включат и така се е случило струпването. Да се намери балансът винаги е по-трудната задача, затова не виждам никаква преднамереност в тяхната активност, насочена срещу медията”, смята МВР шефът, цитирана от "Фокус".

Бъчварова обаче призна, че органите на реда "малко са прекалили"."Аз съм доволна, че успяхме да овладеем ситуацията, защото можеше при неизясняване на обстоятелствата да продължи и всички да се чувстват застрашени", уточни вътрешният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase