Снимка: Dnes.bg

Работници от ВМЗ - Сопот започват предупредителни стачни действия. На 29 април те ще блокират за 1 час подбалканския път София - Бургас. Оръжейниците настояват за незабавно възстановяване на производството на площадка Иганово.

Розопроизводителите от Иганово са готови на стачни действия заради ограничения достъп до земите им. Те настояват в най-кратки срокове  да започне разчистване в забранената 3-километрова зона от мястото на взривовете с боеприпаси на ВМЗ – Сопот, разказа пред Dnes.bg Пенка Кирезова, която е розопроизводител от района Иганово.

Още по темата

В момента земеделските производители изчисляват загубите, ако до седмица не влязат в розовите масиви.
Месец след големите взривове в Иганово производствената площадка на завода все още е затворена. Разследването също се бави, а това обрича работниците на безпаричие.

"Много голяма част от колегите ни са с кредити, започват трудностите с изплащането на кредитите, започват притеснения от банки”, твърди Петър Михайлов, който работи във ВМЗ-Сопот.

Работниците настояват да се ускори разследването, за да може да се върнат по-работните си места.

„Готови сме да блокираме главния път София-Бургас”, разказа синдикалният лидер на КТ "Подкрепа” във ВМЗ-Сопот Димитър Атанасов.

Оръжейниците твърдят, че ако до края на месец април работата в Иганово не бъде възстановена, ще обявят безсрочни стачни действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase