Снимка: в. Вяра

12-годишно момиченце за втори път дарява косите си за перуки на онкоболни хора. Линка е от самоковското село Широки дол. За първи път дарява плитката си когато е едва 2-годишна.

Линка и нейното семейство живеят в село Широки дол, преди това са живеели в София, майката е израснала в Америка, а е родом от Гоце Делчев.

Направата на една перука отнема месеци, защото се работи ръчно. Това е важно за самочувствието на една жена, а определено много засегнати нямат възможност да си закупят такава перука, тъй като естествените струват стотици левове.

За добрината да направиш безценен подарък Линка научава от майка си Маги. Тя също вече два пъти прави този жест и щом косата и достигне необходимата дължина, я реже и изпраща в организация, която се ангажира с благотворителната инициатива, пише вестник "Вяра".

Защото за двете това е просто коса, но може наистина да накара някой, сблъскал се със страшната диагноза рак и загубил косата си при лечението и борбата с болестта, все пак да се почувства по-добре с перука.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase