Снимка: МВР

Петгодишното дете, намерено убито в куфар край Пасарел, се казва Никита Леонтиев, съобщи БНР.

Момчето е родено в Санкт Петербург, но е живяло в град Перм, Русия. Разследващите са установили и коя е неговата майка. Тя се казва Ана Леонтиева.

Още по темата

Направените до момента ДНК експертизи не доказват по категоричен начин, че именно тя е убитата жена, намерена край Приморско.

Установен е и бащата на детето, който е руски гражданин. В масивите на "Гранична полиция" обаче няма данни да е влизал на територията на България.

Според източници от МВР по случая с убитото дете се работи по няколко версии, свързващи престъплението с различни хора. Все още няма конкретен заподозрян за убийството.

Близки до разследването съобщили пред БНР, че във връзка със случая МВР издирва руски гражданин, с който Ана Леонтиева е имало по-скоро финансови отношения. Все още обаче няма доказателства, че този човек може да е автор на престъплението.

Убийството се разследва съвместно с чужди служби. За момента от МВР отказват официален коментар по случая.

Тялото на момчето бе намерено случайно в затворения куфар на 20 март от фотографи любители.

МВР разпространи описание и фоторобот на убитото дете, както и снимки на куфара и хавилята, с която е било завито, за да се установи самоличността му.

Разследващите бяха затрупани с множество сигнали за деца със сходен профил.

Вчера в Приморско имаше и спецакция на полицията. Останки от женско тяло бяха открити край морския град, като имаше версия, че е възможно това да е майката на детето. След акцията обаче от полицията също не коментираха официално случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase