Снимка: архив Reuters

В координационния център на НАТО в София ще работят 40 офицери - половината българи, а другата половина - от страните членки на НАТО. Това каза във Велико Търново военният министър Николай Ненчев, цитиран от БТА. Той отново потвърди, че центърът ще започне да функционира до края на годината и ще бъде изграден в сградата на МО-2, до "Пирогов.

Още по темата
Вчера парламентът разреши български военнослужещи да могат да бъдат командировани в международни организации на територията на страната, сред които и натовския център.

Министър Ненчев коментира, че няма нищо лошо в това и други страни - членки на НАТО, да участват в охраната на българското въздушно пространство.

Министърът обясни, че офертата на Русия за ремонт на четири двигателя на самолетите "МИГ-29" е висока за Министерството на  отбраната и, че се водят преговори ремонтите да се извършват в Полша.

Министър Ненчев каза, че ушиването на новите облекла на личния състав, офицерите и войниците ще бъде възложено на  фирмата "Интендантско обслужване" към МО.

Във Велико Търново той участва в дискусия за управленските стратегии на Реформаторския блок, организирана от заместник-председателя на Народното събрание Иван Иванов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase