Атанас Атанасов Снимка: архив, Булфото

Назначенията на функционери на СДС в Комисията за защита на потребителите не може да вбие клин в Реформаторския блок, коментира депутатът от РБ Атанас Атанасов. Повод за изказването му стана назначението на Константин Райков в Комисията, който е един от известните адвокати в Бургас и е член на СДС.

„Има назначени някакви функционери на СДС в Комисията за защита на потребителите, аз искам да знам каква е истината“, каза още ген. Атанасов, който пък е член на ДСБ, една от партиите, участващи в РБ.

Според него това назначение не може да вбие клин в РБ, но може да хвърля петно върху това, което политиците от формацията са обещали пред избирателите, а именно да пресекат партийната партизанщина.

Атанасов призова председателите на парламентарните групи да разяснят каква е истината за назначението.

Комисията за защита на потребителите е колегиален орган към министъра на икономиката, а в момента това е Божидар Лукарски, който е лидер на СДС.

Вчера пък правителството реши, че Комисията ще има изцяло ново ръководство от 27 март и освободи Веселин Златев и Александър Масларски като председател и член на Комисията за защита на потребителите.

По-късно от Движение "България на гражданите", обявига, че кандидатурата на Димитър Йотов за председател на Комисията по защита на потребителите е обсъдена и има подкрепата на Реформаторския блок. Позицията  председател на КЗП не е конкурсна длъжност, а мандатна по подобие на  министрите, зам.-министрите и останалите председатели на държавни агенции и комисии. С назначението му Реформаторският блок настоява за провеждането на активна политика в областта на защита на потребителите в България, се казва в позицията. 

"Очакваме г-н Йотов да представи публично идеите си за развитие на агенцията и мерките за решаване на проблемите в сферата на потребителите, както и да бъде изслушан в рамките на парламентарната група на Реформаторския блок", допълват от ДБГ.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase