Снимка: архив, Булфото

Трети март е датата, която ни сплотява и извисява, давайки ни упованието, че народът ни е олицетворение на гордост и стоицизъм, изстрадано и извоювано с многовековни усилия място на световната политическа и културна сцена. Това се посочва в поздравителния адрес на Младежката организация на ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на партията.

 "В дни като този повече от всякога сме горди, че във времената на най-тежки изпитания българите сме запазили своя бит и ценности, съхранили са вековни традиции, редом с език и писменост. Поради тази причина 3 март е празникът, който ни зарежда и ни дава сили и смелост да продължим да отстояваме своето място в европейския цивилизационен контекст, дава ни увереност в порива за патриотизъм и родолюбие", са написали в поздравителния адрес председателят на МГЕРБ Георг Георгиев и членовете на Националния изпълнителен съвет на младежката  организация.

 "Славното минало на нашия народ ни задължава да бъдем упорити в отстояване на националния идеал днес и в бъдеще, както и в общата ни воля за свобода и единение. На 3 март 2015 г. с гордост можем да кажем, че всички ние продължаваме да носим непримиримия дух на предците си. Нека се гордеем, че сме българи! Нека помним историята и героите, които загинаха в битките, за да живеем свободни! Нека гледаме в бъдещето с високо вдигната глава, гордо носейки в сърцата си националната  идентичност", се казва в поздравителния адрес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase