Снимка: Булфото

От 3 до 40 лева струват елхите от горските стопанства и разсадниците, но на пазарите в София дръвчетата вече се предлагат тройно по-скъпо и най-евтините елхи са по 15-20 лева, а по-скъпите стигат и до 100 лева, съобщава „Труд“, позовавайки се на данни от агенцията по горите.

Земеделското министерство е готово да предостави тази година 100 000 пластинки, които се поставят на коледните елхи след отсичане, съобщи земеделският министър Десислава Танева. Министърът обаче призова хората да си купуват живи коледни елхи.

"Към момента двойно повече са заявките за продажба на живи коледни дръвчета от страна на търговците към държавните горски и ловни стопанства - общо за 20 000 броя. За сравнение през миналата година на пазара са продадени близо 9000 живи елхички”, отбеляза Танева.

Статистиката сочи, че през 2013 година на пазара са реализирани 60 900 елхи с контролни пластини от държавните горски предприятия, частните и общинските територии, докато за 2012 година този брой е едва 14 024, съобщи зам.-министърът на земеделието Георги Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase