Веселин Пенев Снимка: Областна администрация

Назначеният за областен управител на София Веселин Пенев заяви, че има богат политически опит и много от твърденията за него нямат основание.

Заместникът на Корман Исмаилов в НПСД каза още пред БНР, че няма да се оправдава за обвинения, които звучат като фарс.

След назначението му Патриотите обявиха, че нямат друг полезен ход, освен да оттеглят подкрепата си към кабинета. Очаква се окончателното им решение да стане ясно следващата седмица.

Пенев коментира и твърденията от страна на съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов, че Народна партия "Свобода и достойнство" е заплаха за националната сигурност и е свързана с изнасяне на информация към турското разузнаване.

„Тази спирала на говорене на ръководителите на Патриотичния фронт няма да ги доведе до никакъв успешен край. Със свито сърце говоря по темата, защото знам, че това са поредните фойерверки, които касаят техния политическия имидж през теми, които нямат нищо общо с дневния ред на българското общество“, заяви той.

Според него, ако Валери Симеонов е имал данни за подобни неща, е трябвало да отнесе фактите към съответните компетентни органи.

Още по темата
Във връзка с тезата, че подобни назначения са провокация, която е умишлено търсен аргумент от премиера Бойко Борисов да се разграничи от ПФ и да отхвърли подкрепата им, Веселин Пенев коментира:

„Премиерът няма абсолютно никакви нагласи освен това да подреди по най-добрия начин екип, с който да има възможността да се свършат изключително тежки промени, които трябва да бъдат направени“.

Пенев заяви, че съветва най-приятелски Патриотите да си търсят „друг инструментариум, който да ги остави на полето на реалната политика“, а не да повтарят неистини.

Като областен управител той заяви, че предвижда уплътняване на междуинституционалните взаимоотношения със Столичната община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase