Снимка: YouTube

Катаджията Сашо Тръпков, заснет във видео да взима подкупи от шофьори, което провокира премиера да нареди камери при проверките, вдигнал кръвно заради случилото се.

В интервю за „24 часа“ съпругата му Ваня заявява, че се вадят генерални заключения от някакъв клип, без да има доказателства, и че по адрес на съпруга й са били изречени много лъжи.

Още по темата
Тръпкова обяснява, че мъжът й не е поискал сам да се пенсионира, каквато информация се тиражира, а го накарали началниците му, които после изопачили нещата.

„Аз се гордея с моя мъж и ще продължавам да се гордея въпреки помията, която се изля по негов адрес“, отсича тя.

Според Ваня Тръпкова съпругът й е страхотен човек. „Няма човек, на когото да не е помогнал. Няма бездомно животно, което да не е нахранил“, обяснява тя.

Тръпкова е категорична и че той не е имал наказания в 34-годишния си трудов стаж и това може да се провери.

Неговите началници си направиха пиар на гърба му, категорична е тя и допълва, че „нещата няма да останат така“.

„Това, че той не се е прибирал заради работа, никой не го казва. Защо никой не казва, че тоя човек преди 3 месеца сам хвана група скинари, които пребиваха хора. Забележете, сам ги хвана. Той има похвала от СДВР, тя е четена на техните си разводи от началника на СДВР. Това може да се провери“, разказва още съпругата на катаджията.

По време на протестите мъжът й също бил много зает и не се прибирал по 24 часа вкъщи и не го виждала с дни.

От един месец Сашо Тръпков бил и с болен крак, но в момента почивките на пътните полицаи били спрени заради акция „Зима“.

Накуцва, а вчера един от началниците му казва: “Ау, тебе колко бързо те заболя крака”. Той е така от доста време и не може да си вземе болнични, защото са им спрени почивките. Началниците му излязоха и почнаха да го плюят. Аз съм възмутена, потресена. В момента треперя, заявява Тръпкова в интервюто.

Според нея съпругът й бил със силна психика, но сега не е добре, защото случилото се е преминало всякакви граници.

„Всичките му колеги говорят само със суперлативи за него, но едва ли някой ще има смелостта в тази ситуация да застане. Нали знаете, в такива моменти остава само семейството. За съжаление, е така. Едва ли не той е лицето на корупцията. Нали знаете, рибата мирише откъм главата. Те всичките са за смяна там, а не да излизат сега по телевизията и да казват: “Такива хора нямат място в системата”. Те нямат място там! Точно началниците. Един от тях си е позволил да го нарича олигофрен, идиот. Пише се, че съпругът ми не могъл да даде обяснения къде е бил. Е, как да не може, като той точно е посочил мястото. Те и за това нещо лъжат“, обяснява тя.

На няколко пъти Тръпкова казва, че „нещата няма да останат така“. Той, ако иска да води дело, ако иска да не води, но аз със сигурност ще водя до дупка, заканва се Ваня Тръпкова.

Той, като е такъв голям крадец, защо няма нищо? Той е зет, живее в къщата на моите родители. Той, ако беше такъв лапач, какъвто е изкаран, нямаше да ги има тия кредити, аргументира се тя.

Тръпкова казва още, че когато се е омъжила за съпруга си, той не е бил полицай, но четяла за себе си, че се е омъжила за него заради парите му.

"Аз съм доста по-млада от него и смея да кажа и че съм хубава, което не е присъщо за мен. Едва ли не той имал такава жена, защото е лапач. Едва ли не съм се омъжила за него заради парите. Аз съм се омъжила за него, когато той не е бил под пагон. Беше стругар", уточнява тя.

Ваня Тръпкова настояла пред мъжа си да си оттегли рапорта за пенсиониране. Щом е най-големият престъпник в България, приемете го, че е така, пък да видим съдът какво ще докаже, ядосва се тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase