Снимка: Bulgaria On Air

Тази вечер в 19:00 и 23:30 часа телевизия България он ер ще излъчи ексклузивно интервю с Том Палмър, старши научен сътрудник на Cato Institute, Вашингтон, САЩ Един от най-изявените либертариански мислители и учени на нашето време отговаря на въпросите на Мартин Илиев, финансов журналист в България он ер.

Пред камерата на България он ер Палмър  коментира кои са носещите стълбове на либертарианството, какво ни дава концепцията за личната отговорност при вземането на избор, засяга темите за  толерантността в обществото, ролята на правителствата и на отделния човек в изграждането на по-справедлив свят.

Той остро критикува провалите на „държавата на благосъстоянието“ и съветва за по-балансирана финасова политика, не само в САЩ, но и в Европа.

Палмър коментира и западния подход на налагане на санкции към Русия, ситуацията в Близкия Изток, възхода на Ислямска държава и трудната задача,  пред която е изправен Барак Обама.
Не пропускайте тази вечер провокативното и открито интервю с Том Палмър, което телевизия България он ер ще излъчи в 19:00 и 23:30 часа.

За Том Палмър:

Том Палмър е изпълнителен вицепрезидент за международни програми в мрежата Атлас на най-изявените про-пазарни тинк-танкове в САЩ - Cato Institute, Вашингтон.

Отговаря за създаването и управлението на програми на 14 езика в световната мрежа от тинк-танкове.

Преди да се включи към Cato е бил в Hertford College, Оксфорд и вицепрезидент на Institute for Humane Studies в университета George Mason.

Чете лекции в Северна Америка, Европа, Африка, Латинска Америка, Индия, Китай и в страни от Азия и Близкия Изток по политически науки, публичен избор, гражданско общество.

Публикувал е статии по политика и морал в Slate, Wall Street Journal, New York Times, Die Welt, Caixing, Al Hayat, Washington Post, The Spectator of London.

Автор на Realizing Freedom: Libertarian Theory, History, and Practice (разширено издание 2014), и редактор на The Morality of Capitalism (2011), After the Welfare State (2012), Why Liberty (2013), и Peace, Love & Liberty (2014).

Завършил е бакалавърска степен в St. Johns College в Анаполис, Мериленд, магистърската си степен по философия получава от The Catholic University of America, Вашингтон, а докторската - в Oxford University.

Повече на www.bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase