Снимка: Булфото, архив

КНСБ очаква от бъдещите управляващи на страната ни да разработят и осъществят целенасочени мерки и действия в две приоритетни сфери - възраждане на индустрията и заплащането на труда. Това се посочва в позиция на Изпълнителния комитет на КНСБ във връзка с парламентарните избори в България на 5 октомври 2014 г, изпратена до медиите.

Според синдиката за възраждането на индустрията трябва да се стимулират вътрешните и външни инвестиции, да има държавно финансиране и публично-частни партньорства и да се усвояват европарите.

КНСБ смята, че това е важна предпоставка за преструктуриране на българската икономика към нови високотехнологични производства с висока добавена стойност и за създаването на трайни и качествени работни места, която трябва да се оползотвори по най-добрия начин.

Според КНСБ заплащането на труда е необходимо да бъде разбирано като конкретни параметри за обосновано догонващо нарастване на доходите от труд, но и като последователно провеждана политика по ясни задължителни правила - от оценка на всяко работно място, отчитане на индивидуалния и колективен принос чрез адекватни системи на заплащане на труда, до стимулиране и логистична подкрепа на колективното трудово договаряне на всички нива на социално партньорство.

От КНСБ заявяват, че въпреки очерталите се сложни конфигурации на парламентарно представителство и варианти на управление, успешна формула със сигурност може и трябва да бъде намерена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase