Мануела Малеева. Снимка: архив, БулФото

За два месеца чудо няма да можем да направим, но поне да сложим основите, се надява съветникът на премиера Георги Близнашки по въпросите на спорта Мануела Малеева. Вчера премиерът обяви екипа си, в който са общо 10 съветници.

Според Малеева за краткото време, което има служебният кабинет, могат да се поставят основите на някои неща, които редовното правителство да поеме.

Още по темата
“Евгения Раданова е изправена в момента, както и моного други министри, пред спирането на порочни проекти, които са подписани в последния момент, Трябва да се установи строг контрол на това къде отиват парите на данъкоплатците”, обясни тя пред БНР.

Поканата да стане съветник дошла от премиера Георги Близнашки. “Имах два дни да помисля, така че трябваше много бързо да реша. Не мога да кажа, че това е било някаква цел или някаква истинска мечта, тъй като досега не съм си представяла, че бих навлязла наистина в политиката”, обясни тенесистката.

Мануела Малеева смята, че това ще е хубав опит за нея да види как се случват нещата.

“Също така исках да заявя моята позиция, особено след всичките протести, че искам по някакъв начин да се ангажирам с това, което се случва в България”, обясни тя, но беше категорична, че това не е своеобразна награда за участието й в миналогодишните протести.

На въпрос, кога за последно е играла тенис, Малеева отговори: „Онзи ден“. Тя уточни, че не играе тенис редовно, но следи спорта, защото е нещо, с което е израснала.

Мануела Малеева каза, че й се иска много повече да се развие масовият спорт у нас.

„В България няма култура на спортуването. По статистики България е страната в Европа, в която най-малко се спортува“, посочи тя и допълни, че се надява спортът да се развие повече в училище и в малките населени места.

Според нея е безсмислено на спортист като Григор Димитров да се дават пари за олимпийски подготовки, „защото той има, каквото му трябва“.

„В момента е безсмислено да се дават наградни фондове на състезателки, които са милионерки, това много често са пари на данъкоплатеца, вместо да бъдат сложени на места, където спортът може да се развие дългосрочно“, обясни Малеева.

В момента Мануела Малеева все още е в Швейцария, където живее от години, но от 1 септември ще бъде в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase