Снимка: Dnes.bg

Специалностите "Психология", "Право" и "Журналистика" са изцяло запълнени след първо класиране, съобщи пресцентърът на Софийския университет.

Още по темата
Днес ВУЗ-ът обяви втория етап на класирането на кандидат-студентите за учебната 2014/2015 г. 

4331 новоприети студенти, от които 3767 в редовна форма на обучение и 564 в задочна форма, са се записали или са потвърдили специалността, в която са класирани на първия етап.

Изцяло запълнени след първия етап на класирането са още специалностите „Скандинавистика“, „Кореистика“, „Японистика“, „Музика“.

От 23 юли до 25 юли 2014 г. новоприетите студенти трябва да потвърдят или да се запишат в избраната специалност.

Непотвърдилите от второто класиране кандидати губят правото си за участие в третото класиране, което е окончателно.

На 29 юли 2014 г. ще бъде обявен третият етап на класирането. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено в периода 30 юли – 1 август 2014 г. включително.

8 292 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище. Най-много са кандидатите, посочили като първо желание специалност „Психология“.

На второ и трето място са специалностите „Право“ и „Софтуерно инженерство“, следвани от „Предучилищна и училищна педагогика“, „Медицина“, „Английска филология“, „Социални дейности“, „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“, „Фармация“ и „Публична администрация“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase